Cultureel Centrum Baarle  ¦  Baarle-Hertog-Nassau  ¦  e-mail: info@ccbaarle.org  ¦  telefoon: +31 13 507 82 33 / +32 14 699 326

Tai Chi - Qi Gong

Tai Chi is een bewegingsleer waarbij zachte, ronde bewegingen zo vloeiend mogelijk worden uitgevoerd. Het doel is om lichaam en geest in balans te brengen. Tai Chi is gebaseerd op de Taoïstische levensvisie van yin en yang. Door langzame en vloeiende bewegingen leer je je eigen energie beheersen door je meridiaanbanen en energiecentra. Daardoor word je meer bewust gemaakt van je lichaam en geest. Doordat je energie beter stroomt stimuleer je je eigen levenskracht en daarnaast geeft het meer zelf-vertrouwen.

Qi Gong brengt je tot rust door te bewegen op het ritme van je ademhaling. De oefeningen maken je lichaam soepel en brengen je aandacht in het moment van het Nu. Je energie komt op een hoger niveau en je kunt alle gebeurtenissen om je heen beter aan. Qi Gong bestaat uit losse oefeningen terwijl de Tai Chi bestaat uit vaste volgorde van bewegingen waarvan vele geïnspireerd zijn op de bewegingen van de natuur: golven van de oceaan, het ruisen van bomen in de wind, de vlucht van een vogel...

Door regelmatig aan Tai Chi - Qi Gong te doen, vergroot je je evenwichtsgevoel. Het maakt stramme spieren en gewrichten los, bevordert de bloedcirculatie en heeft een gunstige invloed op je stofwisseling. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en kunnen worden aangepast aan de aard van de klacht, leeftijd en conditie van je gestel. De lessen van Anita Bouman starten in oktober op de woensdagavonden. Gemakkelijke kleding, Tai Chi schoentjes of gympen/turnpantoffels met dunne soepele zool zijn aan te raden. (Dikke sokken kan ook.)

 

Tai Chi - Qi Gong

10 lessen van 1½ uur
Start: woensdag 04 oktober 2017, 19.30 uur
Cursusleider: mw. Anita Bouman
€ 80,- per persoon
Cursusnummer: MK 17/18/22

Aanmelden

Contact

  info@ccbaarle.org
  +31 13 507 82 33
  +32 14 699 326
 Pastoor de Katerstraat 5-7
 2387 - BE  Baarle-Hertog
 5111 CM - NL Baarle-Nassau

Over ons

Cultureel Centrum Baarle is dé ontmoetingsplaats voor talrijke culturele en maatschappelijke organisaties. Een aantal Baarlese verenigingen en instanties hebben er hun 'thuis'.