Cultureel Centrum Baarle  ¦  Baarle-Hertog-Nassau  ¦  e-mail: info@ccbaarle.org  ¦  telefoon: +31 13 507 82 33 / +32 14 699 326

Eutonie: onthaasten en genieten in de drukte van elke dag …

Rust, ruimte en stilte zijn voor iedereen primaire levensbehoeften. Of je jong bent of oud, iedereen heeft het nodig om te onthaasten van alle drukte en te genieten; doe dit niet dan word je overspannen of ziek. Door ‘eutonie’ ontwikkel je, via eenvoudige oefeningen, een groter lichaamsbewustzijn, geniet je meer van het ergonomisch handelen en neem je meer verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid! De wijsheid van je eigen lichaam wordt (terug) aangesproken ten gunste van een groter fysiek en psychisch welzijn.

Eutonie komt van het Grieks: ‘EU’ = goed/harmonisch/juist - ‘TONOS’ = spanning/vitaliteit/energie. De eutonie als methode beoogt het hervinden van het tonusevenwicht, een juistere spanningsbalans. Het (terug) in balans brengen van de natuurlijke lichaamsspanning voorkomt stress, oververmoeidheid, kwetsuren, beroeps- en ouderdomskwaaltjes. Het kan een basis vormen voor je dagdagelijkse bezigheden, zowel in je persoonlijk leven als in je werksituatie. Meer info kun je nalezen op www.eutonieschool.org en www.eutonie.be.  Begeleidster is Chantal Bols, gediplomeerd eutoniepedagoge VES.

 

Eutonie: onthaasten en genieten in de drukte van elke dag …                            

10 lessen van 2 uur
Start: dinsdag 10 oktober 2017, 09.30 uur
Cursusleider: mw. Chantal Bols
€ 100,- per persoon
Cursusnummer: MK 17/18/07

Aanmelden

Contact

  info@ccbaarle.org
  +31 13 507 82 33
  +32 14 699 326
 Pastoor de Katerstraat 5-7
 2387 - BE  Baarle-Hertog
 5111 CM - NL Baarle-Nassau

Over ons

Cultureel Centrum Baarle is dé ontmoetingsplaats voor talrijke culturele en maatschappelijke organisaties. Een aantal Baarlese verenigingen en instanties hebben er hun 'thuis'.