Cultureel Centrum Baarle  ¦  Baarle-Hertog-Nassau  ¦  e-mail: info@ccbaarle.org  ¦  telefoon: +31 13 507 82 33 / +32 14 699 326

Coaching met paarden

Loop je wel eens vast, bijvoorbeeld op je werk of in relaties? Ben je nieuwsgierig naar hoe anderen je zien, en wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling? Wil je weten hoe je beter of effectiever samen kunt werken?
Zou je eens een nieuwe, verhelderende blik willen werpen op hoe je in het leven staat? Je zult versteld staan van wat een paard hierin voor je kan betekenen, ook als je helemaal niets met paarden hebt! Paarden worden ook wel eens de spiegels van de ziel genoemd. De reden hiervoor is dat paarden vluchtdieren zijn en nauw in contact staan met hun omgeving. Zij verbinden zich met elkaar en zien zichzelf als onderdeel van een groter geheel. Daarnaast verspillen ze liever geen energie, ze kennen hun plek in de kudde, werken efficiënt samen en kunnen zo nodig vluchten als kudde. Ze zijn altijd in het hier en nu. 

Daar kunnen wij als mensen ontzettend veel van leren! Een paard kijkt met een open blik en zonder oordeel naar hetgeen zich om hem heen afspeelt. Is paardencoaching zweverig? Nee, juist helemaal niet! Een paard blijft natuurlijk altijd een paard. Soms kunnen zich echter wel bijzondere processen afspelen tussen mens en dier.
Coaching met paarden is een snelgroeiende en populaire manier om te werken aan (persoonlijke) ontwikkeling. Het wordt breed ingezet in individuele- en groepstrajecten, en is geschikt voor jong en oud. Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden en er wordt niet op het paard gereden. Aangepaste kleding en dicht schoeisel is handig omdat we deels buiten werken. 

In drie middagen maak je kennis met de taal van de paarden, in theorie en praktijk. Je doet oefeningen die het inzicht vergroten, en onderzoekt de boodschap die het paard ons wil brengen. De ervaringen zijn direct toe te passen op de relaties met de mensen om je heen. Linda Gillis is de paardencoach. Voor algemene info: www.lintens.work

 

Coaching met paarden

3 lessen van 3 uur
Start: vrijdag 29 september 2017, 13.00 uur
Cursusdata: 29 sept./ 06 okt. en 10 nov. 2017
Cursusleider: mw. Linda Gillis
€ 75,- per persoon
Cursusnummer: MK 17/18/04

Aanmelden

Contact

  info@ccbaarle.org
  +31 13 507 82 33
  +32 14 699 326
 Pastoor de Katerstraat 5-7
 2387 - BE  Baarle-Hertog
 5111 CM - NL Baarle-Nassau

Over ons

Cultureel Centrum Baarle is dé ontmoetingsplaats voor talrijke culturele en maatschappelijke organisaties. Een aantal Baarlese verenigingen en instanties hebben er hun 'thuis'.