Cultureel Centrum Baarle  ¦  Baarle-Hertog-Nassau  ¦  e-mail: info@ccbaarle.org  ¦  telefoon: +31 13 507 82 33 / +32 14 699 326

Activiteiten

 


Dinsdag 28 mei 2019:

Bibliotheek Theek 5 Baarle:  Kindercollege Over stoere agenten.

Ben je nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit? Dan is het Kindercollege echt iets voor jou! In een Kindercollege spreekt de bevlogen gastdocent over zijn/ haar beroep en/of de maatschappij. Geïnteresseerde kinderen tussen 5 en 10 jaar worden uitgenodigd voor deze verrijkende activiteit.

Het kindercollege op 28 mei gaat over het beroep politieagent. Vraag politieagent Ad van Boxel het hemd van het lijf. 
Het belooft een spannende bijeenkomst te worden op 28 mei. Dan komt er namelijk een echte wijkagent naar de bibliotheek! Een agent heeft een bijzonder beroep. Hij/ zij is de ‘oren en ogen van de straat’. Ad van Boxel vertelt zijn verhaal en zit klaar voor al jullie vragen.

Praktische informatie:
Inschrijven verplicht via www.theek5.nl/activiteiten.
Het Kindercolleges gaat door op dinsdag 28 mei in Theek 5 Baarle.
Kinderen van 5 tot 10 jaar zijn welkom van 16.00 tot 17.00 uur.
Gelieve in te schrijven via www.theek5.nl/activiteiten.
Dit is een gratis activiteit.

Dit is een activiteit van Bibliotheek Theek 5 


Woensdag 29 mei 2019.

Lezing door Peter Vandermeersch:
‘De toekomst van de journalistiek en de journalistiek van de toekomst’

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar - reserveren voor deze lezing is niet meer mogelijk.

Peter Vandermeersch stopt op 1 september 2019 als hoofdredacteur van NRC. De ex-hoofdredacteur van De Standaard wordt correspondent in Frankrijk. Het is de zoveelste wending in de kleurrijke journalistieke loopbaan met internationale allures.Hij werd hoofdredacteur van twee kwaliteitskranten, eerst van De Standaard in Vlaanderen en vanaf 2010 was hij hoofdredacteur van de Nederlandse krant NRC Handelsblad.
Hij was intussen zoveel van zijn nieuwe vaderland gaan houden dat hij zei dat hij nog het liefst tot Nederlander wilde genaturaliseerd worden. Maar nu kiest hij dus voor Frankrijk. Een land waar hij in het begin van zijn carrière al eens gestationeerd was als correspondent.

Op verzoek van het Cultureel Centrum komt Peter Vandermeersch naar Baarle om een lezing te geven over:
Hoe gevaarkijk is fake-news voor ons?
Is onafhankelijke journalistiek wel mogelijk?
Bepalen algoritmes straks wat we lezen?
Verdwijnt de gedrukte krant?
En is dat eigenlijk erg?


Aula Cultureel Centrum Baarle.
Aanvang 20.00 uur.
Entree: € 3,50
Reserveren gewenst: info@ccbaarle.org
014 699326(BE) / 013 507 8233 (NL)

Een activiteit van Cultureel Centrum Baarle.


Zaterdag 1 juni 2019

CoderDojo Baarle

Rasberry, Lego Mindstorms, website bouwen, spelletjes bouwen, je eigen project, Microbit…..
Bij CoderDojo leren jonge mensen tussen 7 en 17 jaar programmeren, website ontwikkelen, apps bouwen, games maken....
Vrijwilligers brengen de nodige materialen mee en jij kan gratis meedoen.
CoderDojo Baarle wordt gehouden in het Cultureel Centrum Baarle. De start is om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Meer info en inschrijven via: www.coderdojobaarle.nl of www.coderdojobaarle.be

Een activiteit van CoderDoJo Baarle.


Zaterdag 1 juni 2019:

Stichting Jeugdwerk Baarle - Krokoklub

Afsluiter met Springkussen: Als afsluiter lekker met iedereen een gave middag op een springkasteel.
De deuren van de Krokoklub zijn een kwartiertje geopend, dus je ouders kunnen je brengen van 14.00 uur tot 14.15 uur. Tegen 16.30 uur, het einde van de Krokomiddag, kunnen ze je weer komen ophalen. De Krokoleiding vraagt de ouders om hun kind boven bij het Jeugdhuis af te zetten en ook daar op te halen, in verband met de veiligheid van de kinderen.

Natuurlijk is er bij de Krokoklub ook tijd om wat te snoepen en te drinken. De Krokoleiding heeft speciale “kinderprijzen”: een glaasje fris kost € 0,40 en snoepjes koop je al van € 0,02 per stuk tot € 0,50 voor een snoepzak. Verder is er ook chips, en de Krokoleiding maakt op speciale middagen wel eens iets extra’s als warme choco, frisse ranja of hotdogs.

Elke deelnemer betaalt €1,50 inkom. Bij het begin van elke Krokomiddag is er een lijst waarop ouders de naam van hun kind(eren) en contactgegevens kunnen achterlaten. Wij vragen de ouders om deze lijst consequent in te vullen, omdat het in bepaalde gevallen handig kan zijn dat wij ouders kunnen bereiken.

Een activiteit van Stichting Jeugdwerk Baarle.


Zaterdag 1 juni 2019:

Plusetage: Film L'invitation

Een onopvallende kantoorbediende krijgt na de dood van zijn moeder een grote erfenis en koopt een buitenhuis waar hij op zondagmiddag zijn collega`s inviteert. De ongewone situatie, gecombineerd met drank, brengt jaloezie en wrok naar buiten die in de werksituatie verzwegen blijft, maar de volgende dag is alles weer bij het oude op het ontslag van een al te spontane typiste na.Deze schijnbaar simpele, maar minutieus geobserveerde film heeft een met het werk van Tsjechow vergelijkbare kwaliteit en betekende de internationale doorbraak van de (Franstalige) Zwitserse cinema. De regisseur schreef het scenario met Michel Vialla. Jean Zeller verzorgde het camerawerk.

Regie: Claude Goretta, 1973
Duur: 100 min.
Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Entree € 4,00

Meer informatie: www.plusetage.nl

Een activiteit van Stg. Plus


Woensdag 5 juni 2019

Film voor Kinderen: Kauwboy

Met een afwezige moeder en een driftige vader heeft Jojo het thuis niet makkelijk. Vader en zoon spartelen samen door het leven, maar het botert niet tussen hen. Jojo vindt troost bij een jonge kauw, die hij heeft gered na een val uit het nest. Vader houdt niet van huisdieren; hij mag de kauw in geen geval ontdekken. Maar Yenthe, het nieuwe buurmeisje, vindt zo'n beest wel super! Via de telefoon vertelt Jojo aan mama over zijn twee nieuwe vrienden. Misschien kunnen die hem helpen om de muur tussen Jojo en zijn vader te slopen.
Kauwboy is niet enkel een keihard sociaal drama over een verwaarloosde jongen, maar ook het verslag van een lange, landerige zomer. Ondanks thema's zoals verdriet en huiselijk geweld, vertelt Kauwboy een hoopgevend verhaal. 
Een hartverscheurende film die nog lang onder je huid blijft zitten. 

We vinden het niet knus om met een paar mensen in een grote zaal te zitten, vandaar vertonen we de film in lokaal 1 (in de gang - begane grond). Om lekker te zitten mag je je eigen zitzak, tuinstoel of wat je ook prettig vindt, meebrengen (gewone stoelen zijn uiteraard ook aanwezig in het lokaal).
Heb je nog een leuk idee/tip voor wat betreft de film, de leeftijdscategorie, keuze vertoningsdag of tijdstip dan kun je ons bereiken op tel. 06-28950259 of 013-5078233 of via info@ccbaarle.org

Breng je eigen stoeltje, zitzak, matje, bedje, tuinstoel.. mee. We maken van ons filmzaaltje lekker jouw knusse plek.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar
Reserveren graag via info@ccbaarle.org
A
anvang 14.00 uur einde 16.00 uur
Inkom € 2,50 (drankje en zakje chips inbegrepen)

Een activiteit van Cultureel Centrum Baarle.


Maandag 3 juni t/m 29 juni 2019:

Theek 5 Baarle organiseert expositie met levensverhalen: In elk leven zit een boek’

In elk leven zit een boek. Soms spannend, soms droevig, soms romantisch, soms ongelofelijk, soms grappig en vaak ook heel herkenbaar. Die verhalen van ‘gewone’ mensen, hoofdzakelijk mensen op leeftijd, werden opgeschreven door levensverhaalschrijvers van Zorgbedrijf Antwerpen. Een selectie van deze verzameling is van 3 juni tot 29 juni te bezichtigen in Theek 5 Baarle.
Prentenexpositie.
De expositie bestaat uit een mix van herkenbare grappige, romantische en ontroerende beelden, die elke mens op leeftijd (of zelfs jonger) kunnen raken. De opgetekende verhalen in kwestie zijn authentiek en bijzonder voor de verteller, voor diens familie en vrienden en heel vaak ook voor de ruimere omgeving. Bij elke foto hoort een fragment uit het levensverhaal. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Een activiteit van Theek 5 Baarle.


Donderdag 6 juni 2019:

'Boals Bakske'

Hoe leuk is het om elkaar te treffen als je op een donderdagmiddag toch geen andere afspraken hebt?

Onder het genot van een ‘Baols Bakske’ met wat lekkers, kan je anderen leren kennen, ideeën en talenten delen en een praatje maken. Wellicht heb je dezelfde hobby’s? Wil je gaan shoppen, wandelen, fietsen, gamen, culinair zijn, tuinieren...... of zoek je gewoon gezelligheid? 

Op donderdag 6 juni organiseren we een lezing en doe-activiteiten over (moes)tuinieren.
Hiervoor graag aanmelden via Facebook of persoonlijk voor 4 juni. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door Horta Van Tilburg Baarle.

Tijdens ons ‘Baols Bakske’ ontmoeten we elkaar en kunnen we iets voor elkaar betekenen. Iedereen, jong en oud is van harte welkom.
Gastvrouwen Els, Conny en Jacqueline ontvangen je/jullie graag. Een leuk interessant donderdagmiddagprogramma maken we samen met elkaar. Kan je door omstandigheden niet zelfstandig kunnen komen? Bel dan met Jacqueline of Conny. Indien mogelijk halen we je op en brengen we je thuis.
Iedere donderdagmiddag, deelname is gratis.
Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur.
Waar: Cultureel Centrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7, Baarle-Nassau, lokaal 1

Contactpersonen: 
Jacqueline, tel: +31 6 523 91 596 of Conny, tel +31 6 454 34 520

Graag tot dan?

Een activiteit van Vrijwilligerspunt Baarle


Woensdag 12 juni 2019:

Lezing: Hendrik Vos "Europese spanningen en invloeden: Geloven we nog in Europa?

Europaspecialist Hendrik Vos bekijkt hoe Europa met crisissen omgaat en hoe dat ons leven beïnvloedt. Telkens opnieuw worden de lidstaten van de Europese Unie met crisissen geconfronteerd die ze moeilijk de baas kunnen. Telkens opnieuw blijkt hoe moeilijk het is om een gemeenschappelijke Europese aanpak uit te werken.
Valt de EU uit elkaar? Of krijgt de EU steeds meer grip op de lidstaten?

Hendrik Vos is als hoogleraar verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent. Hendrik Vos doceert in de bachelor Politieke Wetenschappen (Europese Politieke Integratie, het Beleid van de Europese Unie) en in de masteropleidingen Politieke Wetenschappen en EU Studies (Besluitvorming in de Europese Unie, Werkcollege Besluitvorming in de Europese Unie, Actuele Vraagstukken van de Europese Politiek). Hij leidde een 30-tal onderzoeksprojecten en was promotor van vijftien met succes afgelegde doctoraten. Hij publiceerde onder meer over actuele thema’s in de Europese politiek en over besluitvormingsprocessen. In het Nederlands publiceerde Hendrik Vos bij ACCO onder meer de handboeken “Besluitvorming in de Europese Unie – een survival kit” en “De impact van de Europese Unie - beleidsterreinen, strijdpunten en uitdagingen.” Voor een breder publiek schreef hij samen met VRT-journalist Rob Heirbaut het boek “Hoe Europa ons leven beïnvloedt”. De auteurs werden omwille van dit boek in 2008 bekroond met de Wablieftprijs voor Klare Taal, die jaarlijks wordt uitgereikt aan mensen die erin slagen om ingewikkelde onderwerpen op een bevattelijke manier uit te leggen. Hendrik Vos schrijft ook vaak stukjes over de Europese Unie in de krant en becommentarieert geregeld actuele gebeurtenissen in de Europese politiek.

Deze lezing zal doorgaan in de Plus-Etage.
Cultureel Centrum Baarle
Aanvang 20.00 uur.
Entree: € 3,50
Reserveren gewenst: info@ccbaarle.org
014 699326(BE) / 013 507 8233 (NL)

Deze lezing is in samenwerking met Cultureel Centrum Baarle, Vormingplus Kempen, U.P.V. wetenschapspopularisering en Stg. Plus


Donderdag 13 juni 2019:

'Boals Bakske'

Hoe leuk is het om elkaar te treffen als je op een donderdagmiddag toch geen andere afspraken hebt?

Onder het genot van een ‘Baols Bakske’ met wat lekkers, kan je anderen leren kennen, ideeën en talenten delen en een praatje maken. Wellicht heb je dezelfde hobby’s? Wil je gaan shoppen, wandelen, fietsen, gamen, culinair zijn, tuinieren...... of zoek je gewoon gezelligheid? 

Tijdens ons ‘Baols Bakske’ ontmoeten we elkaar en kunnen we iets voor elkaar betekenen. Iedereen, jong en oud is van harte welkom.
Gastvrouwen Els, Conny en Jacqueline ontvangen je/jullie graag. Een leuk interessant donderdagmiddagprogramma maken we samen met elkaar. Kan je door omstandigheden niet zelfstandig kunnen komen? Bel dan met Jacqueline of Conny. Indien mogelijk halen we je op en brengen we je thuis.
Iedere donderdagmiddag, deelname is gratis.
Tijd: 13.30 uur – 16.00 uur.
Waar: Cultureel Centrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7, Baarle-Nassau, lokaal 1

Contactpersonen: 
Jacqueline, tel: +31 6 523 91 596 of Conny, tel +31 6 454 34 520

Graag tot dan?

Een activiteit van Vrijwilligerspunt Baarle


Zaterdag 22 juni 2019:

PlusEtage: Concert Esquina 25 sextet - Mujeres de Luna

Zangeres Estrella Acosta, geboren op Cuba, ging op zoek in de rijke en mooie muziekgeschiedenis van Cuba. Ze ontdekte nieuwe, leuke en originele stukken, door vrouwen gecomponeerd. In Mujeres de Luna geven Estrella Acosta en haar top latin jazz-groep het publiek een unieke kijk op deze talentvolle vrouwen van Cuba mee.
"Vrouwen speelden in de Cubaanse muziek altijd een belangrijke rol, maar buiten Cuba wordt hun bijdrage als componist en singer-songwriter tot nu toe vaak onderbelicht" zegt Estrella Acosta. Door de jaren heen hebben zij essentiële en kwalitatief hoogstaande bijdragen geleverd aan deze rijke historie. Tijdens het concert Mujeres de Luna zien we waar hun muziek uit voortkomt en hoe de componistes een eigen stijl en carrière ontwikkelden.

Esquina 25 sextet featuring: Marc Bischoff - piano, Efraim Trujillo - sax/flute, Samuel Ruiz - bass, Enrique Firpi - drums, Claudia Valenzuela - violin, Estrella Acosta - vocals

zaal open: 20.00 uur - aanvang concert 20.30 uur
entree: € 15,-  onder 25 jaar € 7,50

Meer informatie: www.plusetage.nl

Een activiteit van Stg. Plus


 Dinsdag 25 juni 2019:

Bibliotheek Theek 5 Baarle: Kindercollege over Stalen Zenuwen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit? Dan is het Kindercollege echt iets voor jou! In een Kindercollege spreekt de bevlogen gastdocent over zijn/ haar beroep en/of de maatschappij. Geïnteresseerde kinderen tussen 5 en 10 jaar worden uitgenodigd voor deze verrijkende activiteit.
Vandaag gaat het Kindercollege over EHBO. EHBO’ers geven de eerste hulp bij ongevallen. Ze hebben stalen zenuwen en schrikken niet van een bloedneus of gebroken been. Ben je benieuwd naar dit beroep? En wil je leren hoe je een windel moet leggen? Kom dan zeker langs!

Praktische informatie:
Het Kindercollege gaat door in Theek 5 Baarle.
Kinderen van 5 tot 10 jaar zijn welkom van 16.00 tot 17.00 uur.
Gelieve in te schrijven via www.theek5.nl/activiteiten.
Dit is een gratis activiteit.

Een activiteit van Bibliotheek Theek 5 Baarle.


Wekelijks terugkerend

Praatpunt in Theek 5 Baarle: samen Nederlands oefenen.

Iedere dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur, iedere woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur.
Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Kom dan naar Bibliotheek Baarle. Praat gezellig met de andere bezoekers, je wordt geholpen door enthousiaste vrijwilligers. Drink een kopje koffie of thee en leer elkaar kennen. Er zijn taalspellen en leuke boeken om het leren makkelijker te maken.

Een activiteit van Bibliotheek Theek 5.

 


 

Contact

  info@ccbaarle.org
  +31 13 507 82 33
  +32 14 699 326
 Pastoor de Katerstraat 5-7
 2387 - BE  Baarle-Hertog
 5111 CM - NL Baarle-Nassau

Bankrelaties

Rabobank De Zuidelijke Baronie
IBAN: NL85 RABO 0103 8104 47
BIC: RABONL2U

KBC Baarle-Hertog
IBAN: BE53 4181 0118 1153
BIC: KREDBEBB