Cultureel Centrum Baarle  ¦  Baarle-Hertog-Nassau  ¦  e-mail: info@ccbaarle.org  ¦  telefoon: +31 13 507 82 33 / +32 14 699 326

Activiteiten

Doorlopend t/m 18 november 2018

Expo: 11.11.11-actie

De expo is gedurende de openingstijden van het Cultureel Centrum te bezichtigen.
11.11.11 strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, klimaatverandering...Oorzaken waar wij elke dag aan werken. De laatste tijd wordt migratie vooral gezien als een probleem. Te midden van dat discours probeert 11.11.11 met hun nieuwe campagne een warme boodschap te brengen. Bekijk de fotoreeks in de gang van het CCB

Meer info via www.11.be


Doorlopend t/m 3 december 2018

Expo: "Zonder boer geen voer, 5000 jaar agrifood in West-Brabant".

De expo is gedurende de openingstijden van het Cultureel Centrum te bezichtigen.
De oudste vondsten uit de regio bij elkaar gebracht.
Het verhaal van vuursteen tot tractor; van moestuin tot precisielandbouw. Verteld op een interactieve wijze met unieke vondsten uit de eigen regio.

Meer info via: www.zonderboergeenvoer.nl


zaterdag 17 november 2018

Plusetage: Gratkowski & Tramontana

"Instant Songs"is de term waarmee Sebastiano Tramontana en Frank Gratkowski de muziek beschrijven die wordt gespeeld in hun duo-uitvoeringen. De muziek is geïmproviseerd maar klink erg gecomponeerd en elk stuk heeft zijn eigen unieke karakter. Sebi Tramontana staat bekend als een muzikant met een unieke stijl, als componist tussen jazz en hedendaagse klassieke muziek en ook als lid van het Italiaanse allstar-ensemble Instabile Orchestra. Frank Gratkowski was al meerdere keren te gast in Plusetage. Opvallend, vooral in kleine bezetting, is de ongebruikelijke helderheid van zijn spel. Gratkowski staat ook bekend als een getalenteerd onderzoeker van geluiden, die continu werkt aan de uitbreiding van zijn geluidrepertoire en aan de verkenning van de toonmogelijkheden van zijn instrumenten.

Zaal open: 20.00 uur - aanvang 20.30 uur
Entree € 10,- onder 25 jaar € 5,-

Meer informatie: www.Plusetage.nl


Dinsdag 27 november 2018

Hondenpraat Bibliotheek Baarle

Voorlezen kan spannend zijn. Tijdens Hondenpraat in Theek 5 Baarle, werken kinderen t/m 14 jaar aan hun leesproblemen en leesangst. Door voor te lezen aan therapiehond Joop (en zijn begeleidster Pia Wösten) oefenen zij met hardop lezen. Joop luistert braaf, hierdoor zal het zelfvertrouwen groeien. Hondenpraat is gratis en duurt van 15.45 uur tot 17.00 uur. Per keer kunnen 4 kinderen deelnemen. Zij lezen ieder een kwartier voor.

Aanmelden (verplicht) in de bibliotheek of via www.theek5.nl/activiteiten.


Woensdag 28 november 2018 

Welkom op de Gemeenschapsvergadering CC Baarle.

Op woensdag 28 november om 20h00 nodigen we iedereen graag uit op de jaarlijkse Gemeenschapsvergadering van Cultureel Centrum Baarle. Naast de algemene punten zoals het jaarverslag, de begroting,  de vakantiesluiting, de bestuurssamenstelling edm stellen we een aantal interessante onderwerpen voor.

Wil je alles te weten komen over de stand van zaken over de nieuwbouw van het cultureel centrum?  We geven een frisse update.
Heb je een goed idee om een boeiende activiteit te organiseren en je zoekt advies? En je hebt ook nog graag wat financiële ondersteuning?  Weet dat je daarvoor terecht kan in CC Baarle. Ook voor die centen.
Wil je graag vrijwilligerswerk doen en je vindt de juiste club niet/ Wil je als club nieuwe inzichten om te werken met vrijwilligers? Eveline, de dorpsondersteuner komt langs.
Ben je geïnteresseerd om de brandveiligheid van je lokaal te verhogen? Wil je graag nuttige tips voor brandpreventie? De brandweer komt ze geven.
Dan ben je zeker meer dan welkom op onze Gemeenschapsvergadering.  Je mag je komst altijd laten weten via info@ccbaarle.org
Gemeenschapsvergadering CC Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7, Baarle.

www.ccbaarle.org


Zaterdag 1 december 2018

Voorleespret Bibliotheek Baarle

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn kinderen tussen 3 en 6 jaar oud welkom om te luisteren naar een mooi verhaal. Om 10.30 uur starten we met voorlezen, daarna staat een leuke activiteit op de planning. Om 11.30 uur ronden we het gezellige uurtje af.
Voorleespret is gratis.
Elke editie van voorleespret heeft een ander thema. Op zaterdag 1 december behandelen we het thema : FEEST. Het voorgelezen boek past binnen dit thema.


Kijk op www.theek5.nl/activiteiten voor alle data en thema's of neem de boekenlegger met informatie mee in de bibliotheek.
Aanmelden in de bibliotheek of via www.theek5.nl/activiteiten


Zaterdag 8 december 2018

CoderDojo Baarle

Rasberry, Lego Mindstorms, website bouwen, spelletjes bouwen, je eigen project, Microbit…..
Bij CoderDojo leren jonge mensen tussen 7 en 17 jaar programmeren, website ontwikkelen, apps bouwen, games maken....
Vrijwilligers brengen de nodige materialen mee en jij kan gratis meedoen.
CoderDojo Baarle wordt georganiseerd in Cultureel Centrum Baarle, de start is om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Meer info en inschrijven via: www.coderdojobaarle.nl of www.coderdojobaarle.be


Woensdag 12 december 2018

Lezing: Rusland

De lezing is in samenwerking met Stichting Plus en zal in de PlusEtage door gaan.
Aanvang 20.00 uur. Entree € 2,50 inclusief kopje koffie / thee.

Klik op link hieronder voor meer informatie over deze lezing.

Activiteiten - lezing Rusland


Woensdag 12 december 2018

Bibliotheek: Ontdeklab: Maak een deurmat verklikker

Ontdekken en proefjes doen, dat is Ontdeklab van Theek 5 Baarle! In het lab kunnen kinderen van groep 6 t/m 8 (klas 4 t/m 6) aan de slag met wetenschap en techniek.
Deze gratis activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Ben jij een onderzoeker in de dop en wil je meedoen? Meld je dan nu aan in de bibliotheek of via: www.theek5.nl/activiteiten

Aanmelden is verplicht.


Wekelijks terugkerend

Praatpunt in Theek 5 Baarle: samen Nederlands oefenen.

Iedere dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur, iedere woensdag tussen 10.00 tot 12.00 uur.
Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Kom dan naar Bibliotheek Baarle. Praat gezellig met de andere bezoekers, je wordt geholpen door enthousiaste vrijwilligers. Drink een kopje koffie of thee en leer elkaar kennen. Er zijn taalspellen en leuke boeken om het leren makkelijker te maken.

 


 

Contact

  info@ccbaarle.org
  +31 13 507 82 33
  +32 14 699 326
 Pastoor de Katerstraat 5-7
 2387 - BE  Baarle-Hertog
 5111 CM - NL Baarle-Nassau

Over ons

Cultureel Centrum Baarle is dé ontmoetingsplaats voor talrijke culturele en maatschappelijke organisaties. Een aantal Baarlese verenigingen en instanties hebben er hun 'thuis'.