Cultureel Centrum Baarle  ¦  Baarle-Hertog-Nassau  ¦  e-mail: info@ccbaarle.org  ¦  telefoon: +31 13 507 82 33 / +32 14 699 326

Activiteiten

Woensdag 23 januari 2019

Nieuwjaarsreceptie Cultureel Centrum Baarle

Cultureel Centrum Baarle organiseert voor haar partners, buurtbewoners, de clubs, verenigingen en vaste gebruikers een culturele nieuwjaarsreceptie.
Verwacht je aan een verrassend onthaal, boeiende sofa gesprekken, een sprankelend optreden, bruisende drankjes en tongstrelende hapjes.

Aanvang 19.00 uur in de Aula van het Cultureel Centrum

Een organisatie van het Cultureel Centrum Baarle.


Dinsdag 29 januari 2019

Bibliotheek Baarle: Hondenpraat

Voorlezen kan spannend zijn. Tijdens Hondenpraat in Theek 5 Baarle werken kinderen t/m 14 jaar aan hun leesproblemen en leesangst. Door voor te lezen aan therapiehond Joop (en zijn begeleidster Pia Wösten) oefenen zij met hardop lezen. Joop luistert braaf, hierdoor zal het zelfvertrouwen groeien. Hondenpraat is gratis en duurt van 15.45 uur tot 17.00 uur. Per keer kunnen 4 kinderen deelnemen. Zij lezen ieder een kwartier voor.

Aanmelden (verplicht) in de bibliotheek of via www.theek5.nl/activiteiten


Woensdag 30 januari

Bibliotheek Baarle: Nationale Voorleesdagen: Voorleesfeest.

Hiep, hiep, het is feest in de bieb! Woensdag 30 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt er voorgelezen gevolgd door schminken, knutselen en een speurtocht met Kater Harry.
Voor kinderen van 2 tot 8 jaar.
Wil je er ook bij zijn? Meld je dan snel aan in de bibliotheek of via de website www.theek5.nl/voorleesdagen


Donderdag 31 januari 2019

Bloedinzameling door het Rode Kruis Vlaanderen

Op donderdag 31 januari zal er van 18.00 uur tot 20.30 uur een bloedinzameling worden gehouden in de Aula van het Cultureel Centrum Baarle.


Zaterdag 2 februari 2019

CoderDojo Baarle

Rasberry, Lego Mindstorms, website bouwen, spelletjes bouwen, je eigen project, Microbit…..
Bij CoderDojo leren jonge mensen tussen 7 en 17 jaar programmeren, website ontwikkelen, apps bouwen, games maken....
Vrijwilligers brengen de nodige materialen mee en jij kan gratis meedoen.
CoderDojo Baarle wordt op 2 februari georganiseerd in De La Salle school. De start is om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Meer info en inschrijven via: www.coderdojobaarle.nl of www.coderdojobaarle.be


Zaterdag 2 februari 2019

Bibliotheek Baarle: Voorleespret.

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn kinderen tussen 3 en 6 jaar oud welkom om te luisteren naar een mooi verhaal. Om 10.30 uur starten we met voorlezen, daarna staat een leuke activiteit op de planning. Om 11.30 uur ronden we het gezellige uurtje af. Voorleespret is gratis. Elke editie van Voorleespret heeft een ander thema, het thema van 2 februari is: Vriendschap. Het voorgelezen boek past binnen dit thema.
Kijk op www.theek5.nl/activiteiten voor alle data en thema's of neem de boekenlegger met informatie mee in de bibliotheek.

Aanmelden in de bibliotheek of via www.theek5.nl/activiteiten.


Zaterdag 2 februari 2019

Plusetage: Film L'enfant sauvage.

In 1778 wordt in een bos een verwilderde vondeling gevangen genomen die dierlijke geluiden en bewegingen maakt. In een doofstommen instituut is hij een curiositeitsattractie tot een jonge arts de taak op zich neemt hem met veel geduld en moeite te onderwijzen.
Truffaut speelt zelf met een overtuigende soberheid Dr. Itard op wiens rapporten de film is geïnspireerd, en hij maakt als regisseur een ontroerend en indringend essay over de noodzaak tot pedagogische begeleiding en liefde. Nestor Almendros' zwart/wit fotografie is schitterend.

Regie: Francois Truffaut, 1970. 83 min.
Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Entree € 4,00

Een organisatie van Plusetage
www.Plusetage.nl


zaterdag 10 februari 2019

Plusetage Matinee: Petit Fours

Dit akoestisch combo van 7 bandleden uit deze regio speelt uitsluitend Franstalig repertoire. Al meerdere keren waren zij te zien en horen op het jaarlijkse muziekfestival "Bonjour Breda". Maar ook op kleine podia zijn zij regelmatig te bewonderen.
"Petit Fours" neemt u mee op een muzikale tour door de Franse geschiedenis met chansons van Edith Piaff, Jacques Brel tot en met de hits van Stromae. Ook de meer bekende Franstalige Eurosongfestival hits zullen de revue passeren. Frankrijk op haar muzikale best dus!

Les Petit Fours zijn: Henk van Aert - accordeon, piano et chanteur/Monique ten Cate - chanteuse/Yvonne Jochems - chanteuse/Vera Hartman - flute/Hugo van den Elshout - contrebassse/Arie Voermans - guitare et chanteur/Vic van den Broek - batterie et percussion.

Zaal open 13.30 uur - aanvang 14.00 uur
Entree gratis

Een organisatie van Plusetage
www.plusetage.nl


woensdag 13 februari 2019

Bibliotheek: Ontdeklab, bouw een walrus op zonne-energie.

Ontdekken en proefjes doen, dat is Ontdeklab van Theek 5 Baarle. In het lab kunnen kinderen van groep 6 t/m 8 (klas 4 t/m 6) aan de slag met wetenschap en techniek.
Deze gratis activiteit duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ben jij een onderzoeker in de dop en wil je meedoen? Meld je dan nu aan in de bibliotheek of via www.theek5.nl/activiteiten.

Aanmelden is verplicht.


woensdag 27 februari 2019

Lezing: Niemand gaat voor zijn plezier dood.

Een lezing over het recht op een menswaardig levenseinde door prof. Dr Wim Distelmans.
Prof. Dr. Wim Distelmans vertelt over het recht op een menswaardig levenseinde en legt termen uit zoals zelfbeschikkingsrecht, euthanasie, wilsverklaringen en palliatieve sedatie.
Bovendien reikt hij tips aan rond voorafgaande zorgplanning en hoe mensen regelingen rond hun levenseinde bespreekbaar kunnen maken in hun omgeving. Wat is het verschil tussen euthanasie 'passieve' en 'actieve' levensbeëindiging, sedatie en palliatieve zorg? Wat is nu wel en niet mogelijk? 
Dr. Wim Distelmans vertaalt de theorie vanuit zijn eigen ervaring naar een toegankelijk betoog voor een breed publiek.

Deze lezing wordt gehouden in de Plusetage in het Cultureel Centrum Baarle.
Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.
Entree € 2,50 incl. kopje koffie/thee.
Aanmelden gewenst via : info@ccbaarle.org

Een organisatie van Cultureel Centrum Baarle en Plusetage.


Wekelijks terugkerend

Praatpunt in Theek 5 Baarle: samen Nederlands oefenen.

Iedere dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur, iedere woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur.
Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Kom dan naar Bibliotheek Baarle. Praat gezellig met de andere bezoekers, je wordt geholpen door enthousiaste vrijwilligers. Drink een kopje koffie of thee en leer elkaar kennen. Er zijn taalspellen en leuke boeken om het leren makkelijker te maken.

 


 

Contact

  info@ccbaarle.org
  +31 13 507 82 33
  +32 14 699 326
 Pastoor de Katerstraat 5-7
 2387 - BE  Baarle-Hertog
 5111 CM - NL Baarle-Nassau

Bankrelaties

Rabobank De Zuidelijke Baronie
IBAN: NL85 RABO 0103 8104 47
BIC: RABONL2U

KBC Baarle-Hertog
IBAN: BE53 4181 0118 1153
BIC: KREDBEBB